Keramiek

Keramiek is een fantastisch materiaal voor een (salon-/bijzet-) tafelblad. Veel keramieksoorten zijn bestendig tegen zeer hoge en lage temperaturen en beschikken over een hoge stoot-, slag- en krasvastheid. Daarnaast is keramiek zeer hygiƫnisch en onderhoudsvriendelijk. Keramiek is een 100% natuurlijk product. Dit betekent dat uw keramiekblad hier en daar kleurverschillen, pigmentvlekken, oneffenheden, puntjes op het blad of (afhankelijk van de lichtinval) strepen kan bevatten. Ook kan het zijn dat uw keramiekblad afwijkt van de staal of het showroomexemplaar dat u gezien heeft, bijvoorbeeld in glansgraad, de structuur van de aders of in de opbouw van het aantal lagen keramiek. De verschillende lagen keramiek die samen een plaat vormen, worden aan elkaar bevestigd door middel van lijm. Deze lijmlagen zijn zichtbaar en kunnen in kleine mate onregelmatig verlopen. Keramiekstalen zijn een uitsnede uit een groter geheel en daarom niet representatief voor een groter blad. Tafelbladen van keramiek kunnen en mogen product- en materiaalspecifieke eigenschappen bevatten. In het geval van tafelbladen houdt dit in dat ten minste de ene zijde van het tafelblad geschikt moet zijn voor toepassing op het meubel, maar dat de andere zijde natuurlijke kenmerken alsook kleine beschadigingen of afdrukken van de verwerking zoals stickerresten, afdrukken van inkt of productiesporen mag en kan bevatten. Indien de afwerking van het bewuste tafelblad zich daarvoor leent, dient het tafelblad omgedraaid te worden om de goede en/of beste zijde toe te passen voor gebruik op het meubel.

Daar de genoemde kenmerken productspecifieke eigenschappen zijn, vormen zij geen reden tot reclamatie. Let op: een keramiekblad kan breken door haar eigen gewicht wanneer deze niet goed opgetild wordt. Til het blad altijd op bij het frame, zorg voor voldoende ondersteuning en til het blad nooit alleen bij de hoeken op. De lange zijde mag nooit doorhangen bij het tillen.

Voor dagelijks onderhoud kunt u uw keramiekblad schoonmaken met een vochtige doek of met water en zeep. Wilt u iets meer reiniging of het blad voorzien van een beschermlaagje, bestelt u dan de officiƫle bert plantagie keramiekreiniger in onze serviceshop.

Voorkom kringen, krassen en beschadigingen door voorwerpen die op het blad geplaatst worden. Deze vlekken en beschadigingen zijn uitdrukkelijk uitgesloten van garantie. Voorzie vazen, glazen, bekers, pannen en dergelijke van vilt of plaats deze op onderzetters.